Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
x

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Μέσα στο μήνα Μάιο ο Έλληνες πρωθυπουργός ενδέχεται να συναντήσει την επικεφαλής του ΔΝΤ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Γύρο διεθνών επαφών προκειμένου να εξευρεθεί λύση για το χρέος αρχίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τους θεσμικούς της ΕΕ με τους οποίους το Μαξίμου διατηρεί ανοιχτό δίαυλο, δύο ακόμα σημαντικές επαφές είναι πιθανότατο να πραγματοποιηθούν μέσα στο Μάιο.

Όπως μεταφέρει το iefimerida.gr, η πρώτη επαφή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 με 16 Μαΐου στην Κίνα, με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός όσο και η διευθύντρια του Ταμείου θα βρεθούν στο Πεκίνο για το φόρουμ BELT AND ROAD στο οποίο θα συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 28 χώρες και επικεφαλής από 61 διεθνείς οργανισμούς.

Οι επαφές, όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν έχουν κλειδώσει ακόμη, αλλά η ενδεχόμενη πραγματοποίησή τους συζητείται σε διπλωματικό επίπεδο. Ανοιχτό, εκτός από την κυρία Λαγκάρντ, είναι το ενδεχόμενο να συναντήσει και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δεύτερη σημαντική επαφή του πρωθυπουργού είναι πιθανό να γίνει στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Νάτου στις 25 Μαΐου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει σύντομο τετ α τετ μεταξύ Τσίπρα και Τραμπ και να ανταλλάξουν λίγες κουβέντες. Ειδικό ενδιαφέρον για την Αθήνα -εκτός από τα Ελληνοτουρκικά- έχει η προσέλκυση άμεσων αμερικανικών επενδύσεων (τηλεπικοινωνίες, real estate) στην προσπάθεια που κάνει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανίχνευση των προθέσεων τη νέας Αμερικανικής διοίκησης για ζητήματα γεωπολιτικά στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Α.Μεσογείου. Κεφάλαιο με ειδικό ενδιαφέρον πάντα παραμένουν οι εξελίξεις στο Κυπριακό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ