Skip to main content

Πισοδέρι Φλώρινας: Περιπέτεια για μαθητές στο χιονοδρομικό - Κόλλησε το lift και κατέβηκαν πεζή (vid)

Το lift σταμάτησε να λειτουργεί λόγω διακοπής ρεύματος - Τι αναφέρει το χιονοδρομικό και τι οι καθηγητές που συνόδευαν τα παιδιά

Αναστάτωση προκλήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στη Φλώρινα, το πρωί της Τετάρτης, όταν μαθητές από την Κοζάνη έμειναν στη κορυφή του βουνού πίστας.

Όπως αναφέρει το kozanimedia, οι μαθητές των γυμνασίων της Κοζάνης βρίσκονταν στο χιονοδρομικό και στην κορυφή όταν έγινε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος. Τότε, οι μαθητές κατέβηκαν πεζή και όπως σημειώνει το ρεπορτάζ υπήρξαν μικροατυχήματα.

Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού υποστηρίζουν ότι οι καθηγητές έχουν την ευθύνη για το συμβάν, καθώς παρά τη σύσταση να περιμένουν μέχρι την αποκατάσταση του ρεύματος, εκείνοι αποφάσισαν να κατέβουν πεζή.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κοζάνης, αλλά και μαθητές και γονείς, κάνουν λόγο για ξεκάθαρη ευθύνη των υπευθύνων του κέντρου,οι οποίοι δε μερίμνησαν να μεταφέρουν τα παιδιά από την κορυφή. Ισχυρίζονται, δε, ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί πως θα υπάρξει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.

Μαθητής ανέφερε στο kozanimedia ότι υπήρχαν και παιδιά που έμειναν επάνω στο σταματημένο lift, σε ύψος περίπου «ενός λεωφορείου», και πήδηξαν στο χιόνι.