Skip to main content

Πυροβολισμοί σε επεισόδιο για κατάληψη στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

Άνδρας που είχε καταλάβει συγκρότημα επαγγελματικών κτηρίων στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης επιτέθηκε με όπλο στον ιδιοκτήτη του χώρου.

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν ένας 72χρονος ιδιοκτήτης συγκροτήματος επαγγελματικών κτηρίων και ένας 38χρονος δικαστικός επιμελητής, οι οποίοι πήγαν στον συγκεκριμένο χώρο, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, για να απομακρύνουν 74χρονο που πραγματοποιεί κατάληψη με το τροχόσπιτό του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο τελευταίος, από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, είχε καταλάβει παράνομα και χρησιμοποιούσε το χώρο, αλλάζοντας τις εξωτερικές κλειδαριές, αποκλείοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στον ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου.

Ο 74χρονος, αρνούμενος να συμμορφωθεί στη δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Βασιλικών, που αφορούσε στην αποβολή του από το συγκεκριμένο χώρο, απείλησε με όπλο τους παρευρισκόμενους και πυροβόλησε δύο φορές εκφοβιστικά, στο έδαφος και στον αέρα, καθώς επίσης και μία φορά στο οπίσθιο μέρος του αυτοκινήτου του 72χρονου, στο οποίο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα, δίχως να προκληθεί τραυματισμός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τροχόσπιτο, που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως κατοικία εντός του εν λόγω χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πιστόλια τύπου στυλό, 253 φυσίγγια και 4 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.