Skip to main content

Πυρκαγιές στους πρόποδες του Παγγαίου και στη Μαρώνεια

Πολλά τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα. Φωτιά κοντά στους Αντιφιλίππους αλλά και στο δήμο Μαρώνειας, στη Ροδόπη.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση μεταξύ Αντιφιλίππων Καβάλας και Χορτοκοπίου (φωτογραφία). Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

Το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά είναι στην επαρχιακή οδό Σερρών - Καβάλας, στους πρόπεδος του όρους Παγγαίου και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση το δασικό όγκο.

Όμως πέραν της φωτιάς στη Καβάλα υπάρχουν σε εξέλιξη και άλλα πύρινα μέτωπα στη χώρα. Έτσι πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί και σε δασική έκταση στην περιοχή Ξυλαγανή του δήμου Μαρώνειας Ροδόπης. Στην περιοχή βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και ένα πετζετέλ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 4 βυτιοφόρα ΟΤΑ και δύο πετζετέλ.

Νωρίτερα, φωτιά είχε εκδηλωθεί σε δασική έκταση στην περιοχή Δαμουλιανάτα Κεφαλλονιάς, η οποία βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Πόρτο Λάφια Καρύστου.

Η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε το Σάββατο μέσα από τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε, ενώ προκάλεσε ζημιές σε σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις.

Στο Πόρτο Λάφια επιχειρούσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 18 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, στον Αργυρό 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρα και στην Κέα 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες από την Αθήνα, με πέντε οχήματα.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.