Skip to main content

Ουρανούπολη: Πήρε φωτιά το σκάφος τους και βούτηξαν στη θάλασσα

Κολύμπησαν προς την ακτή για πρώτες βοήθειες, ενώ αργότερα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείου Πολυγύρου - Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από παραπλέοντα σκάφη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε μικρό πλαστικό σκάφος που έφερε το όνομα «Bluetooth» και σημαία Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του λιμανιού της Ουρανούπολης με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στελέχη του Σώματος μετέβησαν άμεσα στο σημείο με ιδιωτικό σκάφος όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί από τα παραπλέοντα σκάφη, Α/Κ “ΚΩΣΤΑΚΗΣ” Ν.Ι. 227 και Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ” Ν.Ι. 221, ενώ οι επιβαίνοντες είχαν πηδήξει στη θάλασσα και κολύμπησαν προς την ακτή για πρώτες βοήθειες.

Οι τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου για περαιτέρω βοήθεια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ το «Bluetooth», με τη συνδρομή Α/Κ, μεταφέρθηκε σε παρακείμενη ακτή όπου προσδέθηκε ασφαλώς.