Skip to main content

Πυριτιδαποθήκη με δεκάδες χιλιάδες κροτίδες στα Χανιά

Ακόμη και οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρισαν πάνω από 50.000 απαγορευμένα είδη που είχε κρυμμένα μία 42χρονη γυναίκα.

Σε πεδίο μάχης θα μετατρεπόταν στην Ανάσταση μια περιοχή του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, με τις απίστευτες ποσότητες κροτίδων και άλλων ειδών πυροτεχνίας που σκόπευε να ρίξει στην παράνομη αγορά μια 42χρονη, στο σπίτι της οποίας έκαναν έρευνα οι άνδρες της Ασφαλείας και του αστυνομικού τμήματος Μουσούρων.

Ακόμη και οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν αντίκρισαν πάνω από 50.000 απαγορευμένα είδη που είχε κρυμμένα η γυναίκα, η οποία συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Συγκεκριμένα, είχε στο σπίτι της  29.340 κροτίδες, 424 βεγγαλικά, 20 ρουκέτες, 1.302 πυροτεχνήματα, 1.214 καπνογόνα και 21.449 παιδικά αθύρματα.

Ανάλογου όγκου πυροτεχνήματα μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, ένας 26χρονος ο οποίος ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Ασφαλείας. Στο όχημα βρέθηκαν 26.650 κροτίδες που δεν αποκάλυψε πού θα παρέδιδε, ενώ στο σπίτι του νεαρού δράστη κατασχέθηκαν άλλες 2.046 κροτίδες. Ο 26χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και του ασκήθηκε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ειδών πυροτεχνίας.

Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Θηβών και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ένας 70χρονος, ο οποίος διακινούσε κροτίδες στο καφενείο που διατηρεί στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν  συνολικά 500 κροτίδες που βρέθηκαν στο μαγαζί.