Skip to main content

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την πώληση του 67% του ΟΛΘ

Πολύωρη σύσκεψη είχαν σήμερα εκπρόσωποι τόσο του ΤΑΙΠΕΔ όσο και της διοίκησης του ΟΛΘ με σκοπό την εξέταση της σύμβασης παραχώρησης.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ και της διοίκησης του Λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες συμμετείχαν το μέλος ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, Άγγελος Βλάχος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Ταμείου και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που ασχολούνται με την πώληση του 67% του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιώτη. Από πλευράς της ΟΛΘ ΑΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος, ο γενικός διευθυντής και υπηρεσιακά στελέχη.

Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, σκοπός της πολύωρης συνάντησης εργασίας ήταν η ενδελεχής εξέταση όλων των θεμάτων που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης ούτως ώστε η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ να ολοκληρωθεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταβίβαση του 67% της ΟΛΘ ΑΕ πλησιαζει στο πλέον κομβικό και κρίσιμο σημείο, το οποίο θα είναι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και η αγοραπωλησία των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο. Η συγκεκριμένη πράξη έχει οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου 2017 και δεν θα πρέπει να παρεμβληθούν ενέργειες οι οποίες θα προσκρούουν στη σύμβαση και στα κείμενα που τη συνοδεύουν, καθώς σκοπός είναι η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.