Skip to main content

Πυρά Μητσοτάκη κατά Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα - Επιμένει στο debate

«Ακόμα περιμένω την απάντηση Μεϊμαράκη», είπε με νόημα για την πρότασή του να διεξαχθεί τηλεμαχία ή συζήτηση στην ΚΟ της ΝΔ

Επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υποστηρίζοντας πως ούτε εκείνος, ούτε κάποιος άλλος έχει ακούσει τις θέσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για το μέλλον της γαλάζιας παράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι επιμένει «στον ουσιαστικό διάλογο», υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει να γίνει δημόσιος διάλογος είτε μέσω debate είτε με συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι ακόμα περιμένει την απάντηση του κ. Μεϊμαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρότασή του περιλαμβάνει θητεία για τον πρόεδρο του κόμματος και ετήσιο συνέδριο ώστε να παράγεται πολιτική. Εκτίμησε ότι εκείνος θα είναι στον δεύτερο γύρο και απέφυγε να απαντήσει ποιον θα ήθελε για αντίπαλό του.

Στο ερώτημα τι θα γίνει εάν η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο είναι πολύ μεγάλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ενδεχομένως τότε να υπάρξει μια συμφωνία ο πρώτος να αναλάβει την προεδρία χωρίς να υπάρξει δεύτερος γύρος. Ωστόσο τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η διαφορά θα είναι τόσο μεγάλη.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι εκείνος ο νικητής είπε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφές αντιπάλων του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει κάποιους από τους ανθυποψηφίους του στην επιτελική ομάδα του κόμματος, εάν και εκείνοι το επιθυμούν. Πάντως όπως είπε δεν πιστεύει στο θεσμό των αντιπροέδρων της ΝΔ και δεν μοιράζει οφίκια.

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε εναντίον του ο Απόστολος Τζιτζικώστας για ελλιπές έργο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είπε πως συνήθως κατηγορείται για τις αλλαγές τις οποίες έκανε και στρέφοντας τα «πυρά» του κατά της υποψηφιότητας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είπε πως στην περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα, τότε δημιουργείται αυτόματα πρόβλημα διαρχίας στη Νέα Δημοκρατία.