Skip to main content

Πυρά Κουίκ σε Μητσοτάκη για τη στάση της ΝΔ στις φωτιές

Ανέφερε ότι «το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα».

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη εκτοξεύει ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τις υποψίες που εκφράζει η κυβέρνηση για σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι «το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπει τίποτα το παράξενο στις φωτιές που ξέσπασαν σε 91 μέτωπα μέσα σε δύο 24ωρα. Προφανώς για τον ίδιο και τους συντάκτες των ανακοινώσεών του, ό,τι συμβαίνει αυτές τις δύο μέρες δεν εμπεριέχει την παραμικρή υποψία εμπρησμών, σε πολλές από τις περιπτώσεις».

«Επειδή επιτίθεται στην κυβέρνηση με τη γνωστή εμπάθεια, αμετροέπεια και έλλειψη μνημονικού, μήπως θα μπορούσε να θυμηθεί ο ίδιος τί είχε πει το 2007 στις μεγάλες φωτιές, ο τότε αρμόδιος υπουργός κ. Βύρωνας Πολύδωρας, για ασύμμετρες απειλές και όχι μόνο;», διερωτήθηκε ο κ. Κουίκ, σημειώνοντας ότι «τότε δεν θυμάμαι αντίδραση του κ. Μητσοτάκη και των συν αυτώ».

Ο κ. Κουίκ κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να απαντήσει στο ερώτημα: «Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες το 2007, τελικά κατηγορεί ως ανίκανη την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, κάηκαν ολόκληρα χωριά, κάηκαν τεράστιες δασικές εκτάσεις και κάηκε η ζωική περιουσία χιλιάδων κτηνοτρόφων;».

 «Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντησή του στο συγκεκριμένο τελευταίο ερώτημα», κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.