Skip to main content

Καλαφάτης: Δυσανεξία Μπουτάρη στη φάτνη και το Θείο Βρέφος

Επίθεση στον δήμαρχο για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης από τον Σταύρο Καλαφάτη - «Μιμείστε αυτά που επικρίνατε ως αντιπολίτευση»

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, υπενθυμίζοντας την κριτική Μπουτάρη στον στολισμό της πόλης επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου.

«Επί διοικήσεως Παπαγεωργόπουλου κατακρίνατε τις συναυλίες και τώρα έρχεστε εσείς να μιμηθείτε τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Είδατε πως ό,τι κι αν κάνατε αποτύχατε και μέσα σε ένα πολιτικό κομπλεξισμό, να απαξιώσετε οτιδήποτε είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση, τα πετάξατε όλα, από τα παραδοσιακά καραβάκια και τις φάτνες, για να πειραματιστείτε σε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την εορταστική ατμόσφαιρα με την πόλη. Νομίζετε ότι θα παίζεται δέκα χρόνια με αυτές τις έννοιες; Διοίκηση είστε και ενεργείτε και ελέγχεστε και δυστυχώς αποτυγχάνετε σε κάθε τι που κάνετε», είπε ο κ. Καλαφάτης

Ο κ. Καλαφάτης κατά την τοποθέτησή του επέκρινε το γεγονός ότι στον σχεδιασμό της διοίκησης, δεν προβλέπεται η τοποθέτηση φάντης, αλλά ενός «Πάρκου Παγετώνων». «Τι δουλειά έχει το θεματικό πάρκο με το πνεύμα των Χριστουγέννων; Δηλαδή θα έχεις φάτνη και θα ζεσταίνεται το Θείο Βρέφος με τα χνώτα του μαμούθ; Δεν θα υπάρχει όμως φάντη, παντού διαβάσαμε για χριστουγεννιάτικο δέντρο, για καρουζέλ, για εξέδρα, αλλά φάτνη δεν είδαμε πουθενά. Λες και υπάρχει μια δυσανεξία από την πλευρά της διοίκησης ακριβώς με το ζήτημα της φάντης και το θέμα της γέννησης του Ιησού. Σαν να θέλει η διοίκηση να ξορκίσει, αυτό που είναι τα Χριστούγεννα, η γιορτή της γέννησης του Χριστού», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καλαφάτης έκανε λόγο για αποτυχημένες προσπάθειες της διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας πως τα Χριστούγεννα είναι μια καθαρά θρησκευτική γιορτή. «Η διοίκηση κατάφερε να αποτυγχάνει κάθε χρόνο με τα πυκνά δάση, το αστέρι που βυθίστηκε, τα σπιτάκια που φύτρωναν στην πλατεία Αριστοτέλους, την δουλειά ενός καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών. Μετά τους πειραματισμούς πάμε σε παραδοσιακά», σημείωσε.

Κριτική στη διοίκηση για το θέμα του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου αναφέρθηκαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τέτοια ζητήματα γίνονται αφορμή για ανούσιας σημασίας. Ψάχνουμε δευτερεύοντα ζητήματα να αναδείξουμε», σημείωσε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από την Λαϊκή Συσπείρωση.

«35 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, έχουμε μια εισήγηση κάτι από πέρσι, λαμπάκια από τους γερανούς του μετρό, συναυλίες και μεγάλο δέντρο. Δεν θα συσχετίσω τη φετινή γιορτή με προηγούμενες διοικήσεις, δεν μ' αφορά κιόλας. Όμως η πρόταση που κάναμε να συγκροτηθεί μια επιτροπή και να έρθει ο υπεύθυνος και να πει αυτά τα χρήματα υπάρχουν. Μπορούν να γίνουν πράγματα που να έχει ένα ενδιαφέρον. Ο κόσμος θέλει να στολιστεί η Θεσσαλονίκη και να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα, όμως πρέπει αυτό το πράγμα να μπει σε έναν προγραμματισμό. Να γίνει νοικοκυρεμένη δουλειά», ανέφερε από την πλευρά της η Μόνικα Αϊβάζογλου, από τις «Γειτονιές σε Δράση».

«Να υπάρχει αξιοπρεπής στολισμός που να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και όχι να παίρνουμε κάτι από εδώ, κάτι από εκεί», τόνισε ο Κωνσταντίνος Σεβρής από τους «Μένουμε Θεσσαλονίκη».