Skip to main content

Πυρά υπουργείου Μεταφορών κατά διοίκησης και συνδικάτου ΟΑΣΘ

Ούτε ευρώ στους εργαζόμενους δεν κατέβαλε ακόμη ο ΟΑΣΘ, παρά τη συμφωνία για καταβολή του 18% των εισπράξεων του για δεδουλευμένα, λέει το υπουργείο.

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει το υπουργείο Μεταφορών στη διοίκηση του ΟΑΣΘ ισχυριζόμενο ότι ακατανόητα και παρά τη δέσμευσή της, δεν έχει αποδώσει ούτε ένα λεπτό στους εργαζομένους από το ποσό της τάξης των 2,1 εκατ. ευρώ (2.112.578,01) που αντιστοιχεί στη συμφωνία καταβολής  του 18% των εισπράξεων του ΟΑΣΘ από τα εισιτήρια για την περίοδο 26-08-2016 έως  27-11-2016.

«Ούτε ένα ευρώ στους εργαζόμενους του δεν εχει καταβάλει ακόμη ο ΟΑΣΘ, παρά τη συμφωνία για καταβολή του 18% των εισπράξεων του από τα εισιτήρια αποκλειστικά για τα δεδουλευμένα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο.

Επίθεση στην ηγεσία του συνδικάτου εργαζομένων

Το υπουργείο όμως κατακρίνει και την ηγεσία του συνδικάτου εργαζομένων για την όπως την χαρακτηρίζει «επιλεκτική σιωπή» της.

«Περιέργως η ηγεσία του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δεν  έχει πεί ούτε μία κουβέντα για την μη τήρηση της συμφωνίας αυτής και τη μη απόδοση των οφειλομένων 2 εκ ευρώ από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ».

Τήρηση συμφωνίας από πλευράς κυβέρνησης

Το υπουργείο υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του πως η κυβέρνηση υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, απέναντι  στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι εκταμιεύθηκε προκαταβολικά την Δευτέρα το πρωί ποσό ύψους 3,9 εκατ. ευρώ της δόσης του Δεκεμβρίου από το ελληνικό δημόσιο προς τον ΟΑΣΘ υλοποιώντας άμεσα τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού  και της κυβέρνησης , μετά τη διευρυμένη σύσκεψη των προηγουμένων ημερών  στη Θεσσαλονίκη, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Οργανισμού.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι παράλληλα κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση  του θέματος της διαφοράς στην απόδοση  του ΦΠΑ, όπως είχε εδώ και ημέρες συμφωνηθεί και ανακοινωθεί.

«Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ έχει ονοματεπώνυμα»

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τίμησαν και τιμούν την υπογραφή και τις δημόσιες δεσμεύσεις τους απέναντι σε εργαζόμενους , αλλά και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη  απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης  για την εύρυθμη  λειτουργία του ΟΑΣΘ, ανήκει  ξεκάθαρα από τη στιγμή αυτή, στη διοίκηση του οργανισμού και διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων. Το πρόβλημα του ΟΑΣΘ έχει ονοματεπώνυμα : την ηγεσία του συνδικάτου εργαζομένων και τη διοίκηση του Οργανισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.