Skip to main content

Πυρ ομαδόν δημάρχων: Τραγική ανεπάρκεια της διοίκησης της ΕΥΑΘ (vids)

Υπάρχουν τραγικές ευθύνες και ανεπάρκεια από τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των διακοπών υδροδότησης της Θεσσαλονίκης ζήτησαν οι δήμαρχοι μετά τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ. Εξερχόμενοι από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης εξαπέλυσαν σκληρή κριτική κατά της διοίκησης της εταιρείας.

Αρχικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είπε πως «ο κόσμος έχει ήδη ταλαιπωρηθεί πολύ, δεν γίνεται να κάνει κι άλλη υπομονή».

Εν συνεχεία ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είπε πως «υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό τον εφιάλτη που ζει η πόλη και πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν. Δεν μπορεί για ένα επεισόδιο σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο να αναστατώνεται όλη η Ευρώπη και να μένει μια πόλη 1 εκατ. χωρίς νερό και να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτοί που έχουν την ευθύνη, να ξέρουν ότι την επωμίζονται στο ακέραιο και μιλάω για τους υπευθύνους της ΕΥΑΘ».

«Δεν μπορεί να μην έχουν νερό τα νοσοκομεία, δεν μπορεί να σταματούν να λειτουργούν οι μονάδες αιμοκάθαρσης επειδή δεν υπάρχει νερό στην πόλη», τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης κάνοντας παράλληλα αναφορά στην ανάγκη εισαγγελικής παρέμβασης, κάτι το οποίο τόνισε και αργότερα σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου είπε πως μοναδικός υπεύθυνος για τη διαχείριση του προβλήματος είναι η διοίκηση της εταιρείας.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης είπε αρχικά πως «η σημερινή έκτακτη κατεπείγουσα σύσκεψη ήταν θετική πρωτοβουλία του γραφείου του πρωθυπουργού, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε όλοι οι δήμαρχοι παρά τις υποχρεώσεις μας».

«Όλες αυτές τις ημέρες οι δήμαρχοι κατ' ιδίαν επικοινωνούσαμε με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ. Υπάρχουν τραγικές ευθύνες ανεπάρκειας της διοίκησης της ΕΥΑΘ που δεν άκουσε κανέναν μας όταν από την πρώτη μέρα λέγαμε ότι θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση του 70% και πλέον του νερού το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού τροφοδοτείται από τον Αλιάκμονα», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης.

Τέλος, η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ανέφερε πως δεν είναι μέρα και ώρα για καταλογισμό ευθυνών. «Προφανώς υπάρχουν ευθύνες, αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι οι πολίτες να πάρουν γρήγορα νερό, είναι θέμα χρόνου πλέον».