Skip to main content

Το ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία για κανάλι εθνικής εμβέλειας

Το ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία για κανάλι εθνικής εμβέλειας, το δημογραφικό και ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει βραβείο ειλικρίνειας.

Βραβείο ειλικρίνειας οφείλεται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Σεβαστάκη, ο οποίος αποκάλυψε με ποια κριτήρια αποφασίζει ο Τσίπρας. Δεν θα έχει, είπε, πολιτικό κόστος ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, επειδή οι γονείς των μαθητών δεν είναι ψηφοφόροι του κόμματος!

Μιλάμε επομένως για κυβέρνηση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και όχι όλου του ελληνικού λαού. Άρα, δεν είναι λάθος η επιβολή του ΦΠΑ στα σχολεία, αλλά συνειδητή απόφαση, όπως άλλωστε είπαν εξ αρχής, ότι πρέπει «να πληρώσουν οι πλούσιοι»! Το γιατί οι γονείς στερούνται για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό και όχι σε δημόσιο, δεν τούς απασχόλησε.

Η Eurostat κτυπάει καμπανάκι για την αύξηση του αριθμού θανάτων και μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι έφυγαν 200.000 νέοι Έλληνες κατά τα τελευταία χρόνια, με υπερδιπλάσιους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να παραμένουν στην χώρα, όπου σε λίγα χρόνια θα καταστούν κι αυτοί Έλληνες πολίτες σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, τότε τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά. Και βέβαια, οι προσκεκλημένοι της Τασίας είναι νέοι, σε αντίθεση με τον πληθυσμό των Ελλήνων που είναι γηρασμένος.

Έγραψα προχθές ότι το νομοσχέδιο του Ν. Παππά ευνοεί τους πλούσιους επιχειρηματίες, κυρίως τους ξένους (αυτούς που «πολεμάει» ο ΣΥΡΙΖΑ). Έγραψα για το ενδιαφέρον γαλλικού τραστ, για το οποίο συζήτησαν Τσίπρας-Ολάντ, τώρα έρχεται το πιο ενδιαφέρον νέο.

Τούρκος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για κανάλι εθνικής εμβέλειας, αφού τον διευκολύνει ο νόμος που φέρνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κρούση σε ιδιοκτήτη καναλιού για την απόκτηση μετοχών από επιχειρηματία, ο οποίος αναδύθηκε από ριάλιτι στην Τουρκία και ελέγχει σταθμό στη γειτονική χώρα.

Λέγεται πως πρόκειται για έναν από τους Τούρκους επιχειρηματίες που ενεπλάκησαν στις ιδιωτικοποιήσεις επί κυβέρνησης Σαμαρά και τώρα αναζητούν και τηλεοπτική στέγη.

Πώς να μη πάψουν να ενδιαφέρονται οι Ρώσοι για επενδύσεις στην Ελλάδα; Η φιλογερμανική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τους είχε κλείσει την πόρτα, κι έρχεται τώρα η φιλοαμερικανική να την κλειδώσει γερά. Δεν καταλαβαίνουν τι παίζει, μόνον όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν.

Στη συνάντηση Κοτζιά-Νούλαντ (δεν έχουν μωρέ υφυπουργούς οι Αμερικανοί, πόσες φορές θα το γράψω - σύμβουλος του υπουργείου είναι η κυρία), η Αμερικανίδα δήλωσε κατενθουσιασμένη. Είπε: «Είμαστε αισιόδοξοι και ενθουσιώδεις για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη με αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες. Επομένως συζητήσαμε επ’ αυτού με λεπτομέρειες».

Απαγόρευσαν στους έφεδρους καταδρομείς να παρελάσουν για την 28η Οκτωβρίου! Στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που ζούμε, μπορούν να παρελαύνουν οποιοιδήποτε «προοδευτικοί», και όχι μόνον Έλληνες πολίτες, όχι όμως και οι καταδρομείς, για να μη ενισχύεται το εθνικό φρόνημα. Κι όταν η απαγόρευση γίνεται στον  δήμο Παπάγου, όπου κατοικούν κυρίως απόστρατοι στρατιωτικοί, τότε φαίνεται πως ο εκφοβισμός που ασκούν οι «προοδευτικοί» έπιασε γερές ρίζες.