Skip to main content

Τα είπε «ένα χέρι» στον πρωθυπουργό μπροστά στον Μακρόν

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ειπωθούν λόγια «έξω από τα δόντια», δόθηκε όταν βρέθηκε στη χώρα μας ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ένα από τα παραδοσιακά μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας ήταν και παραμένει η γραφειοκρατία. Κι αυτός είναι ένας κρίσιμος λόγος, για τον οποίο η Ελλάδα δεν αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Το γεγονός επισημαίνεται σε κάθε ευκαιρία ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Όπως πληροφορείται τώρα η Voria.gr, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ειπωθούν λόγια «έξω από τα δόντια», δόθηκε όταν βρέθηκε στη χώρα μας ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι επιχειρηματίες που τον συνόδευαν ξεσπάθωσαν όταν βρέθηκαν απέναντι από τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο επικεφαλής μεγάλης γαλλικής εταιρείας τα είπε «ένα χέρι» στον Ελληνα πρωθυπουργό, για την απίστευτη, όπως τη χαρακτήρισε, ελληνική γραφειοκρατία, που δεν του επιτρέπει να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σ' εκείνη τη συνάντηση ο πρωθυπουργός, απλώς κούνησε το κεφάλι του συγκαταβατικά. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι θεσμικές δυσλειτουργίες στη χώρα είναι πάμπολλές και δεν αρκεί η αλλαγή κλίματος για να φέρει ξένα κεφάλαια στη χώρα.

Μόνο ελληνοαμερικανικά και αυτά με το... σταγονόμετρο. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει ενδεχομένως να συμπεριληφθεί και η φημολογία που υπάρχει εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι η οικογένεια Δούζογλου, εκ Βενεζουέλας ορμώμενη, απέκτησε ποσοστό στην κοινοπραξία που εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική. Αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Θυμίζουμε ότι η ίδια οικογένεια, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, έδειχνε μια αδυναμία στις επενδύσεις στο κομμάτι του real estate. Φαίνεται, όμως, ότι άρχισε να θέλγεται και από άλλους τομείς.