Skip to main content

Ποιο είναι το μυστικό που οι Έλληνες αντέχουν μετά από 6 χρόνια ύφεσης

Με 30% περίπου επίσημη παραοικονομία (που είναι κοντά στο 50%, αλλά στην Ελλάδα τα επίσημα νούμερα παρουσιάζονται όπως βολεύει) υπάρχει μπόλικο λίπος.

Έχουν βρει τον μπελά τους οι Ευρωπαίοι μ’ εμάς. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς συμβαίνει κι ακόμη ζούμε μετά από έξι χρόνια ύφεσης, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Και πού είσαι ακόμη θα μου πεις. Εμείς όταν κάνουμε πρωταθλητισμό, δεν σταματάμε παρά μόνον όταν ανεβάσουμε τον πήχυ ψηλά, για να μη τον φτάνουν οι άλλοι.

Να τους πω λοιπόν εγώ το μυστικό. Με 30% περίπου επίσημη παραοικονομία (που είναι κοντά στο 50%, αλλά στην Ελλάδα τα επίσημα νούμερα παρουσιάζονται όπως βολεύει) υπάρχει μπόλικο λίπος ακόμη. Κι άμα ζορίσουν τα πράγματα περισσότερο, μπορούν τα 2-3 εκατομμύρια συνταξιούχοι να μετακομίσουν με την/τον σύζυγο σε βαλκανική χώρα, όπου και με την ελάχιστη ελληνική σύνταξη εκεί θα ζουν σαν πασάδες.

Οι νέοι θα μεταναστεύσουν, και θα μείνουν εδώ όσοι βολεύονται (παραοικονομικά) με τον τουρισμό, για να βγάζουν το καλοκαίρι χρήματα τόσα όσα χρειάζονται για το μπαρμπούτι τον χειμώνα. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Βέβαια πάλι θα μαλώνουμε για τα κομματικά. Οι μισοί θα θέλουμε πρωθυπουργό Πακιστανό, οι άλλοι μισοί Νιγηριανό(ελλείψει Ελλήνων). Πιστεύεται ότι δεν γίνει κάπως έτσι; Καλά…

Έπεσαν στην παγίδα που έστησαν για τους Ρώσους. Η πτώση του «μαύρου χρυσού» παρασύρει στην άβυσσο αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες. Τουλάχιστον εννέα εταιρίες, των οποίων το συνολικό χρέος ξεπερνά τα δύο δισ. δολάρια, έχουν καταθέσει αίτηση για προστασία από τους πιστωτές τους κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου.

Σας το είπα, δεν σας το είπα; Υπάρχουν περιπτώσεις που οι Βούλγαροι μάς βάζουν τα γυαλιά. Ο Μπορίσοφ απέρριψε παρεμβάσεις του Νταβούτογλου σε βουλγαρικό κόμμα. Οι Τούρκοι έβαλαν το χεράκι τους για να αρχίσουν τα αιτήματα αυτονομίας από τους Τούρκους της Βουλγαρίας, κι ο Βούλγαρος κατέστησε σαφές στον Τούρκο ότι «οι εσωτερικές σχέσεις στο βουλγαρικό κόμμα δεν πρέπει να εμπλέκονται στις σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας».

Κι οι Βούλγαροι έκαναν θέμα μάλιστα την ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ σε τουρκικούς θύλακες στην Βουλγαρία, χωρίς να ζητήσει την άδεια της κυβέρνησης. Όλα αυτά, είναι ό,τι δεν κάνουμε εμείς. Κατευθυνόμενα ψηφουλάκια να παίρνουμε από το Προξενείο, κι άσε την Ελλάδα να τρέχει και να μη φτάνει αύριο.

Λύθηκε το αίνιγμα της «χαμένης» επιγραφής του Δισπηλιού. Σλάβος επιστήμονας των Σκοπίων(από αυτούς με την γνωστή παιδεία και επιστημονική αντικειμενικότητα) αποκαλύπτει ότι πρόκειται για «μακεδονική γραφή» - εννοεί σλάβικη.

Επειδή, όπως λέει, «Η Ελλάδα, δεν είχε καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία (…)  Οι πανάρχαιοι, Μακεδόνες είχαν επινοήσει τη δική τους γραφή που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική». Αυτός ο καθυστερημένος(τι άλλο μπορεί να είναι) δεν έχει διαβάσει τις επιγραφές στα μακεδονικά ευρήματα, ακόμη και της Πελαγονίας που κατακρατείται από τους Σκοπιανούς; Σε ποια γραφή είναι;

Είχε ο Καμμένος την φαεινή ιδέα δημιουργίας «στρατιωτικών Λυκείων» και όρμησαν οι «προοδευτικοί» να τον φάνε, επειδή λέει πρόκειται για συντηρητική τακτική που την υποστηρίζει και η Χ.Α. Ω, ρε σύντροφοι, τόσο κοντό μνημονικό έχετε; Σοβιετικό είναι το μέτρο. Δικό σας. Δεν σας έμαθε κανείς ότι οι σοβιετικές χώρες είχαν τους σκαπανείς, παιδάκια του δημοτικού, που τα εκπαίδευαν και παρέλαυναν μάλιστα με στρατιωτικές στολές και ξύλινα όπλα;