Skip to main content

Πιο αυστηροί κανόνες για πωλήσεις όπλων από καταστήματα στις ΗΠΑ

Τους κανόνες προωθούν μεγάλοι όμιλοι λιανικής στις ΗΠΑ, μετά την κατακραυγή, που προκάλεσε το μακελειό με 17 νεκρούς σε λύκειο του Πάρκλαντ.

Πιο αυστηρούς κανόνες για τις πωλήσεις όπλων και κατάργηση ορισμένων εξ αυτών προωθούν μεγάλοι όμιλοι λιανικής στις ΗΠΑ, μετά την κατακραυγή, που προκάλεσε το μακελειό με 17 νεκρούς σε λύκειο του Πάρκλαντ.

Την αρχή έκανε η Dick's Sporting Goods, η οποία ανακοίνωσε ότι στο εξής θα σταματήσει τις πωλήσεις ημιαυτόματων τουφεκιών εφόδου.  Τη σκυτάλη έλαβε στη συνέχεια η Walmart, η κορυφαία αλυσίδα υπεραγορών στις ΗΠΑ, αποφασίζοντας να αυξήσει το όριο ηλικίας για τις αγορές όπλων στα 21 έτη.

 «Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις, αναθεωρήσαμε την πολιτική μας ως προς τα πυροβόλα όπλα και αυξάνουμε το όριο ηλικίας για την αγορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών στα 21 έτη» ανέφερε στη σύντομη ανακοίνωσή της. Υπενθύμισε δε πως από το 2015 δεν διαθέτει στα καταστήματά της ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου, ούτε πιστόλια σε άλλη πολιτεία πλην της Αλάσκας. Πωλεί, όπως αναφέρει, μόνο κυνηγετικά όπλα για την προσέλκυση των ενασχολούμενων με τη σκοποβολή και το κυνήγι, υπενθύμισε.