Skip to main content

Ποινική δίωξη στον Σώρρα για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο

Η ποινική διώξη αφορά ρατσιστικές δηλώσεις του εναντίων των αθλητών ΑμΕΑ, που συμμετείχαν στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ποινική δίωξη για υποκίνιση μίσους ασκήθηκε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή δηλώσεις του κατηγορούμενου για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση, από συνέντευξη που δόθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ.

Τότε, ο κ. Σώρρας μεταξύ άλλων είχε πει ότι «είναι ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα».

Η δίωξη αφορά και ανάρτηση του κ. Σώρρα στο Facebook στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του.

Επιπλέον, είχε δηλώσει ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες».

Ο Αρτέμης Σώρρας θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται όλες οι έρευνες που διενεργούνται από τις εισαγγελικές αρχές.