Skip to main content

Ποινική δίωξη σε έξι άτομα για απάτη με φωτοβολταϊκά και σαλιγκάρια

Έξι άτομα κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν οκτώ επενδυτές τη χρονική περίοδο 2010- 2012, αποκομίζοντας συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ.

Να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος 6 ατόμων παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης για απάτη με φωτοβολταϊκά συστήματα και σαλιγκάρια. Οι παραπάνω φέρονται ότι αποκόμισαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ, εξαπατώντας 8 επενδυτές τη χρονική περίοδο 2010- 2012 ενώ οι ίδιοι έχουν ήδη παραπεμφθεί να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παρόμοια υπόθεση.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται οι εξής:

Πρώην υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, δύο άτομα που εμφανίζονταν ως ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης και  φέρονται ότι επισκέπτονταν τα έργα κάνοντας ελέγχους. Ο εμφανιζόμενος ως μηχανικός στον τομέα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων. Ένα άτομο που εμφανίζονταν ως τραπεζικά στελέχη με εμπειρία σε δάνεια και διαχείριση κεφαλαίων και συνιδιοκτήτρια εταιρείας φωτοβολταϊκών.

Οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν στους παθόντες ότι είναι ειδήμονες στις επενδύσεις με εμπειρία και γνώσεις στην εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων - πάρκων και στη δημιουργία και λειτουργία εκτροφείων σαλιγκαριών. Ότι έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο  για τη λήψη επιδοτήσεων καταθέτοντας του σχετικούς φακέλους στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Μ΄αυτόν τον τρόπο έπειθαν τους επενδυτές και έπαιρναν προκαταβολές που υποτίθεται ότι αντιστοιχούσαν στην αμοιβή και στα έξοδα που θα χρειαζόταν για την ολοκλήρωση των έργων , όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.