Skip to main content

Ποινική δικογραφία σε βάρος ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχηματισμού

Η ιστοσελίδα αν και είχε αδειοδοτηθεί να διεξάγει αποκλειστικά το «στοίχημα» διενεργούσε παράλληλα και άλλα τυχερά παιχνίδια, όπως «φρουτάκια».

Σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχηματισμού, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένες διαδικτυακές έρευνες, εντοπίστηκε η παραπάνω ιστοσελίδα που λειτουργούσε μέσω εταιρίας σε χώρα του εξωτερικού, για την οποία διαπιστώθηκε ότι αν και είχε αδειοδοτηθεί να διεξάγει αποκλειστικά το «στοίχημα», διενεργούσε παράλληλα και άλλα τυχερά παιχνίδια (φρουτάκια κ.λπ.).

Μάλιστα, τα παιχνίδια αυτά τα παρείχε μέσω τρίτης χώρας, μη αδειοδοτημένης από αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και Αρχές.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων που διεξάγονται και μέσω διαδικτύου, προκειμένου να προβεί στις επιβαλλόμενες από το νόμο ενέργειες, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της (εξέταση για υπαγωγή στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου (black list), επιβολή τυχόν διοικητικών κυρώσεων - προστίμων κ.λπ.).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.