Skip to main content

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τις καταληψίες στο πρώην Ορφανοτροφείο

Η ποινή που επεβλήθη στις πέντε κατηγορούμενες, μία Ελληνίδα και πέντε Ελβετίδες, είναι ανασταλτικού χαρακτήρα - Τι υποστήριξαν στο δικαστήριο

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομολές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις πέντε συλληφθείσες για την κατάληψη στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην Άνω Τούμπα.

Πρόκειται για μία Ελληνίδα και τέσσερις αλλοδαπές, υπηκόους Ελβετίας. Στο δικαστήριο παρέστη μόνον η ημεδαπή κατηγορούμενη, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορούμενες εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσια δικηγόρο.

Η παριστάμενη κατηγορούμενη, κατά την απολογία της, υποστήριξε πως συμμετείχε από τον Φεβρουάριο στο κίνημα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, εθελοντική εργασία και φαρμακευτική βοήθεια. «Παλεύαμε για την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες κατηγορούμενες, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, φιλοξενήθηκαν στο υπό κατάληψη κτήριο επί της οδού Λαμπράκη μόλις για ένα βράδυ, αυτό που προηγήθηκε της εκκένωσης από την Αστυνομία. Όπως διαβίβασε η δικηγόρος τους, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο No Border Camp στο ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία και τη συμπαράστασή τους προς τις συλληφθείσες.