Skip to main content

Ποινή διετούς φυλάκισης στον Μπέο για εκβιασμό διαιτητή

Καταδικάστηκε για την απόπειρα εκβίασης του Δαλούκα στο παιγνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό το 2011 - Εξαγοράσιμη και εφέσιμη η ποινή του

Σε πρωτόδικη φυλάκιση δύο ετών, η οποία, όμως, είναι εξαγοράσιμη και εφέσιμη, καταδικάστηκε ο δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για την απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα, στο αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός (0-1) τον Σεπτέμβριο του 2010, όπου ο Βολιώτης ρέφερι να «σημάδευσε» το ματς με το πολυσυζητημένο πέναλτι που σφύριξε υπέρ του «Τριφυλλιού».

Η ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Μπέο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και με αναστολή στην έφεση.

Στην απολογία του, ο δήμαρχος Βόλου αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται στο εδώλιο «λόγω κάποιων κασετών για τις οποίες ουδείς γνωρίζει πως βρέθηκαν και οι οποίες έχουν υποστεί συρραφή».

Αξιοσημείωτο είναι πως το φερόμενο ως θύμα, παρότι το 2011 είχε καταθέσει πως δέχθηκε απειλές από τον Αχιλλέα Μπέο, σήμερα υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν... θυμάται τι είχε συμβεί.

Την ενοχή του Αχ. Μπέου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως ακόμα και αν το θύμα σήμερα λέει πως δεν θυμάται δεν παίζει ρόλο, καθώς η προανακριτική του κατάθεση ήταν πιο κοντά στα γεγονότα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο δήμαρχος Βόλου απευθύνθηκε με έντονη δυσφορία προς τους δικαστές, λέγοντας: «Μία ερώτηση να κάνω, αν οι μάρτυρες ήταν εναντίον μου, τι θα έπαιρνα, ισόβια;».