Skip to main content

Ποινές κάθειρξης σε Λιακουνάκο και άλλους 16 για τα εξοπλιστικά SONAK

Σε όλους τους κατηγορούμενους δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που τους επεβλήθη και κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή

Πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 17 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε όλους δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών και κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ειδικότερα, το δικαστήριο μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία επέβαλε τις εξής ποινές:

- κάθειρξη 16 στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak.

- Κάθειρξη 16 ετών, στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

- Κάθειρξη 10 ετών, σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ήτοι στους : Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), και άλλους.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ στον καθένα και 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους. Επέβαλε επίσης σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.