Skip to main content

Πίνακες ζωγραφικής «χρωματίζουν» τα εργοτάξια του Μετρό(φωτο)

Η εικαστική διακόσμηση των κιγκλιδωμάτων και των λαμαρινών των εργοταξίων του Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από τον σταθμό Αγίας Σοφίας

Με εικαστικές δημιουργίες ξεκίνησαν να καλύπτονται τα κιγκλιδώματα και οι λαμαρίνες που περιστοιχίζουν τα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την εικαστική παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα από τον δήμο Θεσσαλονίκης και υπό τον σχεδιασμό του αρχιτέκτονα και σκηνογράφου, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Απόστολου Βέττα.  

Φοιτητές του τμήματος Θεάτρου, της ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής από τη σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ δημιούργησαν πίνακες, οι οποίοι άρχισαν σήμερα να τοποθετούνται πάνω στις λαμαρίνες του Μετρό. 

Συγκεκριμένα, πάνω στις λαμαρίνες του Μετρό θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας, «Το θείο βρέφος». Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών με θέμα τα βρέφη.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η εικαστική παρέμβαση «Street Art», μια δράση συνεργασίας των τμημάτων αρχιτεκτόνων, θεάτρου και εικαστικού του ΑΠΘ καθώς και η έκθεση φωτογραφίας «Περιβλέποντας τη Σαλονίκη» του Ιωάννη Βανίδη.

Η Αττικό Μετρό θα χρηματοδοτήσει τις εορταστικές δράσεις με 6.000 ευρώ.

Τις φωτογραφίες ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γ. Μυλόπουλος. Πρόκειται για το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας.