Skip to main content

Πήλιο: Πλήγμα για τον τουρισμό το χειρόφρενο στον «Μουτζούρη»

Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου δεν λειτουργεί έως την Τρίτη. Έντονη αντίδραση από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, που ζητεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση

Ακινητοποιημένο είναι από σήμερα έως και την Τρίτη το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός «Μουτζούρης», λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχει ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο σε ολόκληρη τη χώρα.

Η προσωρινή παύση λειτουργίας του «Μουτζούρη», εν μέσω τουριστικής περιόδου, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, καθώς αποτελεί μία από τις ατραξιόν της περιοχής και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μονίμως γεμάτος προς τέρψη τόσο των ξενοδόχων που επιθυμούν οι πελάτες τους να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Πήλιο, όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αντίστοιχα της επιφέρει σημαντικά κέρδη.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε διαφημίσει στους ξένους τουρίστες τις βόλτες με το τρενάκι και τώρα που βρίσκονται εδώ να τους λέμε ότι δεν μπορούν να ζήσουν αυτή την εμπειρία λόγω της απεργίας. Αποτελεί μεγάλο πλήγμα και δυσφήμηση για του τουριστικό προϊόν μας. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα λύση», τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Γιώργος Ζαφείρης.