Skip to main content

Πικρό φινάλε σε μία εντυπωσιακή πορεία

Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση ο Άρης στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» χάνοντας με 3-0 από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Δύο γκολ σημείωσε ο Έντι Ντζέκο και ένα ο Γιάγια Τουρέ.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Άρη, αφού μόλις στο 7’ ο Λαζαρίδης έκανε ολέθριο λάθος που έβγαλε τετ α τετ τον Ντζέκο. Ο Βόσνιος επιθετικός απέναντι στον Σηφάκη δεν λάθεψε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του στην Ευρώπη με την Μάντσεστερ Σίτι. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ωραία προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0, το οποίο κατέστρεψε το ηθικό των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Μιχαλήτσου, οι οποίοι έδειχναν… πελαγωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Από το 25’ και έπειτα ο Άρης φάνηκε να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του, χωρίς ωστόσο να απειλεί την εστία του Χαρτ. Οι «κιτρινόμαυροι» βελτιώθηκαν ανασταλτικά περιορίζοντας τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, με το σκορ να μένει ως έχει.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στο κέντρο του γηπέδου, έφτανε έξω από την περιοχή των «πολιτών» χωρίς να καταφέρνει να τελειώσει τις προσπάθειες του. Από την άλλη πλευρά η Μάντσεστερ Σίτι διατηρούσε με ευκολία το υπέρ της αποτέλεσμα ενώ είχε την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα της στο 65’, όταν το σουτ του Μπαλοτέλι μέσα από την περιοχή χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη. 
 
Δέκα λεπτά αργότερα ο Γιάγια Τουρέ σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει πρώτα στον Λαζαρίδη, έπειτα στον Βανγκέλι αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα των «κιτρινόμαυρων» για το 3-0. Το γκολ της τιμής για τους Θεσσαλονικείς δεν ήρθε σε προσπάθεια του Φατί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έτσι το τελικό αποτέλεσμα έμεινε, δίνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στους Άγγλους. 
 
Οι συνθέσεις:
 
Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ, Κομπανί (35' λ.τρ. Σαμπαλέτα), Λέσκοτ, Κολάροβ, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (79' Ράιτ Φίλιπς), Τέβες (79' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Ντζέκο.
 
Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Πρίττας, Φατί, Νέτο (80' Καζναφέρης), Σακάτα (46' Μενδρινός), Τόχα, Μπομπαντίγια (60' Κόκε).
 
Τελευταία ενημέρωση 23:56