Skip to main content

Πυκνή χιονόπτωση γύρω από τη Θεσσαλονίκη - Πού έκλεισαν σχολεία(φωτο)

Η βροχή που πέφτει στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να μετατραπεί σε χιονόπτωση ακόμη και μέσα στο κέντρο με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση.

Χιονίζει από τα ξημερώματα στα προάστια της Θεσσαλονίκης, σε Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Εξοχή, καθώς και στα δυτικότερα τμήματα του νομού. Κλειστός είναι ο δρόμος στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγ. Βασιλείου από τις 3 τα ξημερώματα. Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο και Εξοχή, στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου, στη Χαλκηδόνα και στις Δημοτικές Ενότητες Βερτίσκου, Λαχανά και Σοχού, σε περιοχές του δήμου Δέλτα, ενώ πολλοί μαθητές από Λιβάδι και Περιστερά δεν κατάφεραν να μεταβούν στις σχολικές τους μονάδες, στο Δημοτικό – Γυμνάσιο- Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών.

Στις περιοχές του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση από αργά το βράδυ με χιονοθύελλα. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ωστόσο, η κατάσταση στους κύριους άξονες είναι ομαλή. Τα λεωφορεία λειτουργούν χωρίς αλυσίδες και είναι δυνατή η πρόσβαση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στον δήμο Θέρμης, δύσκολη είναι η κατάσταση στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο από Βασιλικά προς Λιβάδι, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου. Από νωρίς το πρωί, μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου παρεμβαίνουν στην περιοχή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αλατιέρα της Περιφέρειας βρίσκεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιστερά – Λιβάδι – Πετροκέρασα, ενώ η αλατιέρα του Δήμου επιχειρεί τον καθαρισμό εντός των οικισμών Λιβαδίου και Περιστεράς , όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το μισό μέτρο, καθώς επίσης και στο δρόμο από Λιβάδι προς Περιστερά.

Στον δήμο Δέλτα, το οδικό δίκτυο  είναι ανοιχτό. Οι αλατιέρες ήδη επιχειρούν ιδίως στο οδικό τμήμα Βραχιάς – Κυμίνων. Απόθεμα αλατιού διατίθεται από 5 σημεία: στο Καλοχώρι, στη Χαλάστρα, στη Ν. Μαγνησία (Όρχος), στα Ν. Μάλγαρα, στη Σίνδο (γήπεδο Ομόνοιας)

Η βροχή που πέφτει στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να μετατραπεί σε χιονόπτωση ακόμη και μέσα στο κέντρο με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση στο -1 καθώς το κρύο θα προελαύνει από την δυτική Θεσσαλονίκη προς το εσωτερικό αυτής.

Σύμφωνα με το northmeteο.gr, το χιόνι θα είναι αρκετό και θα το στρώσει και μάλιστα όσο δυτικότερα τόσο αξιολογότερη η χιονόστρωση, όπως επίσης και ψηλότερα, πάνω από τα 200 μ στα ανατολικότερα τμήματα. Προς τομεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν χωρίς όμως να σταματάνε, με την θερμοκρασία να ξανατσιμπάει και να φτάνει τους 2-3 βαθμούς.

Εκ νέου υποτροπή του καιρού με χιονοπτώσεις θα σημειωθεί από αργά τα μεσάνυχτα προς τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου και πάλι θα υπάρξει χιονόστρωση. Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις θα παρουσιαστούν στα προάστια καθώς αναμένονται να είναι πυκνές, όπως και στα δυτικότερα τμήματα του νομού.

 

Δύο μικρά εκχιονιστικά βγήκαν στους δρόμους στα Πεύκα

 

 Χιονισμένο το Ωραιόκαστρο