Πέμπτη 26 Απριλίου 2018
x

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΦΕΤΟΣ

Περίπου 150.000 ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη χώρα μας καλούνται να καταβάλουν ποσά ακόμα και διπλάσια σε σχέση με πέρυσι

Δεν παραμένουν τελικά αμετάβλητα για όλους φέτος τα τέλη κυκλοφορίας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Κι αυτό γιατί περίπου 150.000 ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη χώρα μας, ανοίγοντας το Taxis, έρχονται αντιμέτωποι με ποσά ακόμα και διπλάσια σε σχέση με όσα κατέβαλαν πέρυσι. 

Η αλλαγή έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο και αφορά στα οχήματα που αγοράστηκαν μεταχειρισμένα, με πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Έως και πέρυσι, οι ιδιοκτήτες καλούνταν να πληρώσουν βάσει ρύπων, όπως ισχύει για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά μετά το 2010. Φέτος όμως, τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν το 2010, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας βάσει των κυβικών τους, ακόμα και αν η πρώτη τους ταξινόμηση έγινε σε άλλη χώρα.

Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση υφίστανται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ενώ ειδικά για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα το τέλος μπορεί να είναι και διπλάσιο σε σχέση με το 2016.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ