Skip to main content

Ποιοι προστέθηκαν στη λίστα των αποχωρήσεων από την Ελλάδα

Η αποχώρηση της γαλλικής Lazard από τη διαπραγματευτική ομάδα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών και η αναχώρηση του Ράιχενμπαχ.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο ανεπισήμως θα πρέπει να θεωρείται γεγονός: η γαλλική Lazard αποχώρησε από τη διαπραγματευτική ομάδα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. Κι έτσι, η τελευταία έγινε «φτωχότερη».

Οι αποχωρήσεις από την Ελλάδα όμως δεν φαίνεται να σταματούν σε αυτό το σημείο κι αυτό γιατί στη σχετική λίστα θα πρέπει να προστεθεί και εκείνη του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ από την ελληνική task force. Ο Γερμανός αξιωματούχος εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει ότι θέλει να τερματήσει την παρουσία του στη χώρα μας, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν περιορισμένη.Ο κ. Ράιχενμπαχ ερχόταν στην Ελλάδα κάθε δύο μήνες (ενίοτε και κάθε ...τρεις) έμενε μερικές μέρες και μετά αναχωρούσε και πάλι για την πατρίδα του. Ακόμα και έτσι, όμως, θεωρούνταν πολύ καλός φίλος της χώρας μας ή τουλάχιστον έτσι εξελίχθηκε στην πορεία.

Γι' αυτό και η απώλεια του θα είναι σημαντική σε  μια περίοδο που οι φιλέλληνες, πλεόν, σπανίζουν. Το θέμα είναι ποιος θα έρθει ως αντικαταστάτης του. Σύμφωνα με μια εκδοχή, πάντως, ενδεχομένως, τη θέση του να πάρει ένα υφιστάμενο μέλος της ομάδας και συγκεκριμένα η κ. Ζωρζέτ Λάλη.