Skip to main content

Ποιοι και πόσοι βρέθηκαν στο μεγάλο summit της Λεμεσού

Αυτόπτες μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δουλειές κλείνονται σε καθημερινή βάση, ενώ άλλες ετοιμάζονται για να ανακοινωθούν

Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα international fund summits αυτό που έγινε στη Λεμεσό της Κύπρου πριν από μερικές μέρες. Το παρόν έδωσαν τράπεζες, επενδυτικά χαρτοφυλάκια, ελεγκτικές εταιρίες και δικηγορικά – λογιστικά γραφεία, από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή (κυρίως), όπως μαθαίνει από έγκυρες πηγές η Voria.gr. Και τελικώς, στο τέλος της ημέρας, οι συμμετοχές έφτασαν στις 486!

Για την ιστορία του πράγματος, τα έξοδα για τις περισσότερες από αυτές καλύφθηκαν από κυπριακά δικηγορικά γραφεία! Το γεγονός αναφέρεται ως ενδεικτικό των σημαντικών εξελίξεων που δρομολογούνται αυτόν τον καιρό στην Κύπρο, η οποία τείνει να εξελιχθεί σε «σταυροδρόμι» μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Αυτόπτες μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δουλειές κλείνονται σε καθημερινή βάση, άλλες ετοιμάζονται για να ανακοινωθούν και για όλα υπάρχει πρόβλεψη από την πλευρά του επίσημου κυπριακού κράτους για διευκόλυνση των υποψηφίων επενδυτών.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο summit το «παρών» έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις συμμετεχόντων, κράτησε σημειώσεις για παρατηρήσεις που του έγιναν και ξεκαθάρισε ότι το γραφείο του λειτουργεί ως one stop shop για να λύνει τα προβλήματα των ξένων επενδυτών...