Skip to main content

Ποιοι φέρονται να διεκδικούν τις τέσσερις ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης

Ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα υποψηφίων προέδρων στις νομαρχιακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 17ης Απριλίου

Τα πρώτα ονόματα που θα διεκδικήσουν την προεδρία των τεσσάρων Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη στις εκλογές της 17ης Απριλίου 2016 στο πλαίσιο των διαδικασιών εν όψει του 10ου συνεδρίου της ΝΔ (20 Μαΐου) έρχονται στη δημοσιότητα.

Αν και είναι νωρίς, οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία των ΝΟΔΕ Κεντρικού, Ανατολικού και Δυτικού Τομέα, αλλά και Β' Θεσσαλονίκης είναι ήδη αρκετοί και αναμένεται να προστεθούν κι άλλοι.

Πρόκειται για «γαλάζια» στελέχη που, σύμφωνα με πληροφορίες, καλοβλέπουν τη διεκδίκηση της προεδρίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι τελικά και υποψήφιοι.

Η Voria.gr δημοσιοποιεί τα ονόματα των στελεχών, που ήδη συζητούνται στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια, παρότι ορισμένοι από αυτούς δε θέλησαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες και αρνήθηκαν ευγενικά να πουν το παραμικρό...

Στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, ο νυν πρόεδρος Τάσος Εμμανουηλίδης, που είναι στην ίδια θέση από το 2010 αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ το περίεργο είναι ότι δεν ακούγεται κανένα άλλο στέλεχος προς το παρόν που να θέλει να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη ΝΟΔΕ. Ο κ. Εμμανουηλίδης υπενθυμίζεται ότι είναι ο μοναδικός εκ των νυν προέδρων των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης που στήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, μαζί με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη.

Στη ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα ο Γιάννης Πάιδας, πρόεδρος από το 2013, είναι άγνωστο αν θα είναι υποψήφιος, καθώς έχει επιφορτιστεί και με πολλά άλλα κομματικά καθήκοντα. Για τη θέση του ακούγονται τα ονόματα της Πηνελόπης Ράλλη και του Χρήστου Κοπατσάρη.

Στη ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα υποψήφιος εκ νέου αναμένεται να είναι ο νυν πρόεδρος Κώστας Τσιλώνης, που διανύει την πρώτη θητεία του στο συγκεκριμένο αξίωμα και συνυποψήφιοί του επίσης ακούγεται ότι θα είναι ο Ηλίας Ζάχαρης και ο Διονύσης Μανωλόπουλος.

Πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, όπου πρόεδρος είναι από το 2010 ο Κυριάκος Λαζός. Ήδη ακούγονται τα ονόματα του Στέλιου Τσομαρίδη, του Θωμά Βράνου, του Γιώργου Καγιά και του Γιώργου Τσαμασλή.