Skip to main content

Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης (upd)

Τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων στους 14 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά δήμο.

Στις σημερινές δημαιρεσίες, στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης εξελέγησαν οι εξής:

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε μετά από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, η Καλυψώ Γούλα, με 30 ψήφους υπέρ, 12 λευκά και 5 άκυρα, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη «Εντάξει» η Σωσώ Αδαμίδου– Γιουλέκα και Γραμματέας του Σώματος εκλέχθηκε από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» η Ρία Καλφακάκου (Περισσότερα εδώ).

Στον δήμο Καλαμαριάς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη ο Γιώργος Τελίδης, αντιπρόεδρος επίσης επανεξελέγη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Λαμτζίδης και γραμματέας ο Στέλιος Ματσαρίδης. Εξελέγησαν επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ωστόσο, οι επικεφαλής τους θα οριστούν τις προσεχείς ημέρες, όταν θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα των αντιδημάρχων. (Περισσότερα εδώ)

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου οι δημαιρεσίες δεν ολοκληρώθηκαν και θα επαναληφθούν την προσεχή Κυριακή. Συγκεκριμένα, πρόεδρος επανεξελέγη η Δροσιά Δημητρίου, εκπρόσωπος της παράταξης του δημάρχου Πέτρου Σούλα, από την πρώτη ψηφοφορία. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγεί αντιπρόεδρος καθώς ο υποδειχθείς από την μείζονα αντιπολίτευση Αλέξανδρος Μανδαλιανός δεν συγκέντρωσε σε καμία από τις τρεις ψηφοφορίες τις απαιτούμενες ψήφους. Γραμματέας εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία ο εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μίμης Κεραμιδάς. Κατόπιν αυτών, την προσεχή Κυριακή θα γίνει ξανά ψηφοφορία για την ανάδειξη αντιπροέδρου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στον δήμο Θέρμης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο πρώην αντιδήμαρχος Θόδωρος Γκουστίλης, στη θέση της Αθηνάς Παπαδάκη. Έλαβε 21 ψήφους έναντι 9 λευκών. Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος με 24 ψήφους και 6 λευκά και γραμματέας επανεξελέγη ο Κώστας Τιτέλης με 23 ψήφους και 7 λευκά.  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και νέα αντιδήμαρχος Οικονομικών ορίστηκε από τον δήμαρχο Θόδωρο Παπαδόπουλο Ζωή Γεωργαλή και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ο Σωκράτης Σαμαράς.

Στον δήμο Λαγκαδά, νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη η πρώην αντιδήμαρχος Ελπινίκη Ανδρεάου, στη θέση του Στέλιου Δεργιανλή. Αντιπρόεδρος εξελέγη από τη μείζονα αντιπολίτευση η Ελισάβετ Κοτσώνη και γραμματέας ο Γιώργος Κούκος, σύμβουλος της πλειοψηφίας καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη η αντιπολίτευση δεν θέλησε να υποδείξει υποψήφιο.

Στον δήμο Δέλτα, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη η Μαριάνθη Δημοπούλου Τυφλιώρη. Αντιπρόεδρος ο Τριαντάφυλλος Κουρόγλου και γραμματέας η Νικολέτα Πάντη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο αύριο θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων, συνεπώς και αυτών οι οποίοι θα προεδρεύσουν στις δύο επιτροπές του δήμου (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής).

Στον δήμο Θερμαϊκού πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και για τα επόμενα δυόμισι χρόνια επανεξελέγη ο Σπύρος Αδαμίδης. Από την πλειοψηφία είναι και ο γραμματέας Νίκος Μπαλάφας καθώς οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να ορίσουν εκπρόσωπο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Παράσχος από την μείζονα αντιπολίτεηση.
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Τοπικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Μήλιος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παρθένα Πασχαλίδου. (Περισσότερα εδώ)

Στον δήμο Χαλκηδόνας πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη ο Ευρυσθένης Κοσκινάς. Από την παράταξης του δημάρχου Γιάννη Τσουκνιδά είναι και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μεντεσίδης καθώς η μείζων αντιπολίτευση αρνήθηκε να υποδείξει υποψήφιο. Γραμματέας εξελέγη ο Δημήτρης Δεμερτζής από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Στον δήμο Βόλβης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη ο Νίκος Θωμά. Τις άλλες δύο θέσεις στο προεδρείο κατέλαβαν εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο Τηλέμαχο Βακουφάρη και τον γραμματέα Κώστα Μουρατίδη.

Στον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Αλέξανδρος Κουσενίδης , ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γεώργιος Κυριλλίδης από τη μείζονα μειοψηφία και Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου ο Γεώργιος Καζαντζίδης από την ελάσσονα μειοψηφία (Περισσότερα εδώ)/

Στον δήμο Ωραιοκάστρου, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Θεόφιλος Σημαιοφορίδης, αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ο Γιώργος Παρισόπουλος και γραμματέας δημοτικού συμβουλίου ο Γιώργος Παραπανήσιος (Περισσότερα εδώ).

Στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο Μιχάλης Γεράνης, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου ύστερα από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης εκλέχτηκε η Χαρίκλεια Αποστολίδου. Στη θέση του γενικού γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου αναδείχτηκε ύστερα από πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο Νίκος Καρίκας (Περισσότερα εδώ).

Στον δήμο Παύλου ΜελάΠρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο Δικηγόρος και Διαμεσολαβητής Αθανάσιος Κίκης, από την Ευκαρπία, ο οποίος διαδέχεται την Όλγα Μυρίδου (επίσης δικηγόρο), ενώ παραμένουν τα ίδια πρόσωπα στις άλλες δύο θέσεις του Προεδρείου και συγκεκριμένα ο Δημήτριος Λαλές ως Αντιπρόεδρος και η Ελένη Χαριζάνη ως Γραμματέας.(Περισσότερα εδώ)

Στον δήμο Νεάπολης Συκεών εξελέγησαν επίσης τρείς γυναίκες και συγκεκριμένα η Παρή Γενίτσαρη ως νέα πρόεδρος, η Μαρία Λυκουριώτη ως αντιπρόεδρος και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ως γραμματέας.