Skip to main content

Καμία πρόοδος σε ασφαλιστικό και εργασιακά - Ανοιχτά ενεργειακά, ΕΝΦΙΑ

Έχουν κλείσει αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις και εξωδικαστικός συμβιβασμός - Διαφορά στα ενεργειακά και στον ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπήρξε πρόοδος στις διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

«Καμία πρόοδος, όπως τα ξέρετε», σχολίασε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, μετά από την ολοκλήρωση της εξάωρης τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης - θεσμών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, έχουν «κλείσει» τα ζητήματα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Στο θέμα των ενεργειακών -όπου επίσης διαπιστώθηκε απόκλιση καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών επιμένουν σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς- κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό το ζήτημα έχει μια ιδιαιτερότητα μετά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, «που πρέπει να τη μελετήσουμε και να τη διαχειριστούμε».

Ερωτηθείς για το πακέτο με τα μέτρα - αντίμετρα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος είπε πως «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο».