Skip to main content

Πηγές ΝΔ: Νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό οι εκλογές

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, από την Πειραιώς ξεκαθαρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα.

Θετικά αποτιμούν πηγές της ΝΔ τις επαφές του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο, ενώ επαναφέρουν την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, τονίζοντας πως θα είναι η νίκη της λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ΝΔ έχει τονίσει στον κ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως όσο αργεί τόσο περισσότερα μέτρα θα έρχονται. Μάλιστα, κάνουν λόγο για δύο σενάρια: είτε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, είτε «να σέρνεται η Ελλάδα και να πλησιάζει απειλητικά ο Ιούνιος και ο Ιούλιος» - ένα σενάριο το οποίο και χαρακτηρίζουν καταστροφικό αλλά και μη αποδεκτό. Όσον αφορά το τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου και θα αποφασίσουν μετά.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων μέτρων, από την Πειραιώς ξεκαθαρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα.

Σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί δραχμής, επισημαίνουν το γεγονός ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάποιος άλλος στην κυβέρνηση, έσπευσαν να τις αποδοκιμάσουν.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν πως η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «μεγάλη καχυποψία».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «τώρα είναι αρκετοί που λένε πως οι εκλογές θα ήταν η λύση για το πρόβλημα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπερφορολογεί ό,τι κινείται» και «καθυστερεί τα πάντα χωρίς να κάνει τίποτα».

Σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό, κύκλοι του Μοσχάτου υπενθυμίζουν πως η Νέα Δημοκρατία «έβαλε πλάτη» στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί το όλο θέμα.
Σημειώνεται  ότι αύριο το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για μια «δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα συνάντηση».