Skip to main content

Πηγές ΕΤΕ για θυρίδες: Συνδράμουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας

Η Εθνική Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, λένε πηγές.

Αρωγός της Δικαιοσύνης στο θέμα των θυρίδων που φέρονται να παραβιάστηκαν από έξι τραπεζικούς υπαλλήλους σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι η Εθνική Τράπεζα, που συνέδραμε και συνδράμει στην «αποκάλυψη της αλήθειας», σημειώνουν πηγές της Τραπέζης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των έξι υπαλλήλων φύλαξης των θυρίδων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 1999 έως και το 2016, αφαίρεσαν από το εσωτερικό 9 τραπεζικών θυρίδων πλήθος από χρυσές λίρες Αγγλίας, ρολόγια και χρυσαφικά συνολικής αξίας 2.676.500 ευρώ, 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια.

Οι ίδιες πηγές εφιστούν την προσοχή σημειώνοντας ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται στα Δικαστήρια πάνω από 5 χρόνια. «Υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες και αυτό προφανώς είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό δεδομένο», λένε χαρακτηριστικά. 

Σήμερα, συνεχίζουν, όσον αφορά στην προέκταση αυτών των καταγγελιών από τους ίδιους ανθρώπους, «η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών». Μέχρι στιγμής, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι, «δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας».

«Σεβόμενοι τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας δεν μας επιτρέπεται να αναφερθούμε στην παρούσα φάση σε συγκεκριμένα στοιχεία, συνιστούμε δε προσοχή, λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του θέματος», συμπληρώνουν.

Ωστόσο, επισημαίνουν πως από τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα καμία θυρίδα δεν παραβιάστηκε και υπενθυμίζουν ότι το άνοιγμα των θυρίδων γίνεται με δύο κλειδιά, ένα εκ των οποίων κατέχει πάντα αποκλειστικά ο πελάτης.

Σημειώνουν, τέλος, ότι η Εθνική Τράπεζα διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες, τις οποίες διαχειρίζεται από της ιδρύσεώς της. «Ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή πάνω από ενάμισι και πλέον αιώνα, δεν έχει ανακύψει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την ασφάλεια των θυρίδων, σε κάθε δε περίπτωση, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, η ίδια η Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.