Skip to main content

Πηγαδάκι γνωστών Καραμανλικών με Κυριάκο Μητσοτάκη

Προσέγγιση με νόημα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εκδήλωση παρουσίασης του πακέτου Γιουνκέρ.

Τα χαμόγελα και το καλό κλίμα που «αποτυπώνει» η φωτογραφία της στιγμής, είναι ενδεικτική του κλίματος της γενικότερης συγκυρίας κατά την οποία διαμορφώνεται η συνεχής προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τη λεγόμενη «καραμανλική» πτέρυγα.

Αφενός προκειμένου να είναι ακόμα πιο συμπαγής η παράταξη της ΝΔ, απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο. Αφετέρου, επειδή ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θέλει να καταστήσει σαφές -και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει ήδη- ότι λειτουργεί με αξιοκρατική λογική, αξιοποιώντας στελέχη και βουλευτές βάσει αξιοσύνης, καθ` υπέρβαση των «-ικός», που παράγουν εσωστρέφεια.

Η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αξιοποιήσει γνωστά πρόσωπα καραμανλικής προέλευσης είναι σαφής, με χαρακτηριστική, αυτή την περίπτωση του Θεσσαλονικιού, Σταύρου Καλαφάτη -όσον αφορά τους εικονιζόμενους- που έχει αναλάβει τον Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο που ορίστηκε εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ σε δύο πρόσφατα δρώμενα της Θεσσαλονίκης, στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΕΚΘ.

Από μη εικονιζόμενους ήταν χαρακτηριστική για τους γνωρίζοντες, προς την κατεύθυνση αυτής της νέας αρμονίας στο εσωτερικό της ΝΔ και ο προάγγελος της περαιτέρω αξιοποίησης του ήδη τομεάρχη, Κώστα Καραμανλή «τζούνιορ». Αφού στην ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα ο βουλευτής Σερρών για την κατάσταση στην Ειδομένη, συνυπέγραφαν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, μεταξύ άλλων βουλευτών, που βρίσκονται αρκετοί από αυτούς κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι φωτογραφίες είναι από το περιθώριο της χθεσινής παρουσίαση του πακέτου Γιουνκέρ στην Αθήνα, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.