Skip to main content

Πιέσεις σε Ντόναλντ Τραμπ για απεμπλοκή του ΔΝΤ από Ελλάδα

Το ΔΝΤ υποτίθεται ότι είναι ένας πιστωτής έσχατης ανάγκης όχι ένα φύλλο συκής πρώτης επιλογής για τα μέλη της ευρωζώνης, λένε οι συντηρητικοί.

Μερίδα Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο πιέζουν τον Ντόναλντ Τραμπ να εμποδίσει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρουν οι Financial Times.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπιλ Χουιζένγκα, ένας συντηρητικός που εκλέχθηκε πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2011 με τη στήριξη του Tea Party, κατέθεσε χθες ένα νομοσχέδιο με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση Trump να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν πετύχουν αυτό το στόχο, το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από την αμερικανική κυβέρνηση να αντιταχθεί σε ενδεχόμενες ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στις ποσοστώσεις του ΔΝΤ έως ότου η Ελλάδα εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της προς το ΔΝΤ.

"Το ΔΝΤ υποτίθεται ότι είναι ένας πιστωτής έσχατης ανάγκης όχι ένα φύλλο συκής πρώτης επιλογής για τα μέλη της ευρωζώνης", είπε ο κ. Χουιζένγκα.