Skip to main content

Πιέσεις ΗΠΑ σε Υεμένη για την Αλ Κάιντα

Ανησυχούν ολοένα και περισσότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την παρουσία της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, λογαριάζοντας να αυξηθεί κατά πολύ η πίεσή τους πάνω στα μέλη της.
Ανησυχούν ολοένα και περισσότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την παρουσία της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, λογαριάζοντας να αυξηθεί κατά πολύ η πίεσή τους πάνω στα μέλη της, όπως υπογράμμισε με δηλώσεις του σήμερα στην Ουάσινγκτον, ανώνυμα, ένας ειδικός της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας.

Το σχετικό κλίμα όμως που επικρατεί στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης, τώρα, απηχείται και σε σειρά δημοσιευμάτων στην «Ουάσινγκτον Ποστ» και στη Wall Street Journal. Πληθαίνουν μάλιστα οι φωνές, που υποστηρίζουν ότι στο θέμα αυτό καιρός είναι «να αναλάβει έναν διευρυμένο ρόλο η CIA».

Ενώ τον τελευταίο καιρό η Αλ Κάιντα υφίσταται καίρια πλήγματα στο Πακιστάν, έχουν συνενωθεί στην Υεμένη οι δυνάμεις της και έχει καταστεί κατ΄ αυτόν τον τρόπο «μία οξεία απειλή», επισήμανε ο ίδιος ειδικός, ζητώντας να μείνει ανώνυμος, κι εξηγώντας ότι «αυτό συμβαίνει επειδή στην Υεμένη τα μέλη της Αλ Κάιντα δεν νοιώθουν πίεση, οι σύμμαχοί μας δε κατανοούν ότι αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει».

Ο ειδικός δεν αποκάλυψε πώς θα αντιμετωπίσουν την Αλ Κάιντα στην Υεμένη οι Ηνωμένες Πολιτείες. Περιορίστηκε να τονίσει ότι «η Αλ Κάιντα θα καταπολεμηθεί, μαζί με τους βίαιους συμμάχους της, όπου κι αν βρεθεί». Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι πολλά στελέχη της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς, από επανδρωμένα και μη αεροπλάνα.