Skip to main content

Πιερία: Την αποτίμηση ζημιών σε καλλιέργειες ζητά η Αντιπεριφερειάρχης

Με επιστολή της προς τον ΕΛΓΑ, η Σοφία Μαυρίδου ζητάει την εκτίμηση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την αποτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε οπωροκηπευτικά και σε δενδρώδεις καλλιέργειες στην Πιερία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου ζητάει με επιστολή της προς τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

«Λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων (έντονης χιονόπτωσης και ολικού παγετού) που καταγράφηκαν της τελευταίες ημέρες στην Πιερία, το φυτικό κεφάλαιο πολλών παραγωγών του Νομού έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί των γεωργικών εκμεταλλεύσεων να βρίσκονται σε απόγνωση» τονίζει η κ. Μαυρίδου επισημαίνοντας ότι η τοπική οικονομία της Πιερίας στηρίζεται πρωταρχικά στην πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και διατήρησης της συνοχής του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

Ακολουθεί η επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη:

Η τοπική οικονομία της Πιερίας, όπως γνωρίζεται, στηρίζεται πρωταρχικά στην πρωτογενή παραγωγή, αποτελώντας έναν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και διατήρησης της συνοχής του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

Η Πιερία, επλήγη από την τελευταία κακοκαιρία με το διακριτικό τίτλο «ΑΡΙΑΔΝΗ». Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, κρίθηκε ότι, έπρεπε να τεθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΑΔΑ: 7ΧΕΥ7ΛΛ-ΤΟΜ) λόγω έκτακτων και έντονων καιρικών φαινομένων από 05 ΙΑΝ 2017.

Εκτός από τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για τη διατήρηση του οδικού δικτύου ευθύνης της, προκλήθηκαν ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής.

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν ότι λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων (έντονης χιονόπτωσης και ολικού παγετού) που καταγράφηκαν της τελευταίες ημέρες στην Πιερία, το φυτικό κεφάλαιο πολλών παραγωγών του Νομού έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί των γεωργικών εκμεταλλεύσεων να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην έγκαιρη αποστολή γεωπόνων – εκτιμητών για την αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών σε οπωροκηπευτικά και σε δενδρώδεις καλλιέργειες.

Στη διάθεσή σας, για κάθε πρόσθετη πληροφορία.