Skip to main content

Στο σκαμνί έξι για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε συνεταιρισμό

Κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του δημοσίου και πλαστογραφία, διατελέσαντες πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς της περιόδου 2001- 2008.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έξι άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται σε κομπίνα με  παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και ζημιά 3 εκατ. ευρώ για τον αγροτικό συνεταιρισμό Κορινού Πιερίας. Η διοίκηση του συνεταιρισμού φέρεται ότι απέκτησε περιουσιακό όφελος από την κατάθεση των χρηματικών ποσών στην Αγροτική Τράπεζα.

Κατηγορούνται για απάτη σε βάρος του δημοσίου και πλαστογραφία, διατελέσαντες πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς της περιόδου 2001- 2008. Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Νίκου Καλλίδη που ζήτησε την παραπομπή τους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια που εκδόθηκαν για δήθεν συναλλαγές με την ΕΒΖ και τα οποία εντόπισαν οι φορολογικές αρχές.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι από τον αγροτικό συνεταιρισμό του Κορινού είχαν εκδοθεί 1.158 πλαστές αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ και ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς και 2.053 εικονικά τιμολόγια ύψους 3.278.450 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι  εκπροσωπούσαν αγρότες της Θεσσαλίας οι οποίοι προέκυψε ότι είχαν άγνοια για υποβολή σχετικών αιτήσεων στη ΔΟΥ Κατερίνης.