Skip to main content

Πιερία: Πήραν 55.000 ευρώ από 78χρονη για δήθεν τροχαίο της κόρης της

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονης υπηκόου Βουλγαρίας και συνεργών της, για το αδίκημα της απάτης.

Εξιχνιάστηκε περίπτωσης τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Πιερία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονης υπηκόου Βουλγαρίας και συνεργών της, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, το απόγευμα στις 4 Οκτωβρίου, μία γυναίκα τηλεφώνησε σε 78χρονη προσποιούμενη την κόρη της και της είπε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ότι κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, ενώ το τηλεφώνημα συνέχισε άντρας προσποιούμενος τον αστυνομικό που της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει η κόρη της τις συνέπειες.

Στη συνέχεια σε περιοχή της Κατερίνης, σε προκαθορισμένο σημείο που υπέδειξε ο υποτιθέμενος αστυνομικός στην 78χρονη, εμφανίσθηκε η 43χρονη που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 55.000 Ευρώ.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο σπίτι της 43χρονης σε περιοχή της Πιερίας, εντοπίσθηκε το ποσό των 3.500 ευρώ, μέρος από τα αφαιρεθέντα χρήματα και αποδόθηκε στην 78χρονη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.