Skip to main content

Πιερία: Διεκόπη η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ λόγω υπερχείλισης ποταμού

Με απόφαση του Δήμου Κατερίνης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Σφοδρή παραμένει η κακοκαιρία που χτύπησε την Πιερία, ενώ το μεσημέρι διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 430ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βαρικού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω υπερχείλισης του ποταμού «Μαυρονέρι».

Όσα οχήματα κινούνται προς Λάρισα – Αθήνα εκτρέπονται στην Εγνατία Οδό από τον Κόμβο Κλειδίου.

Προβλήματα καταγράφονται και στην σιδηροδρομική γραμμή, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων. Συγκεκριμένα, τα τρένα σταματούν στην Κατερίνη, οι επιβάτες επιβιβάζονται σε λεωφορεία του ΟΣΕ και κατευθύνονται προς Λάρισα, όπου και συνεχίζουν με τρένο την πορεία τους.

Με απόφαση του Δήμου Κατερίνης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.

Παράλληλα, σοβαρά είναι τα προβλήματα στην περιοχή του ποταμού Πέλεκα έξω από την Κατερίνη, τα ορμητικά νερά του οποίου βρίσκονται κοντά σε σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική δύο άτομα από το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα Λιτοχώρου.