Skip to main content

Πιέρ Μοσκοβισί: Να αποφύγουμε κάθε είδος Grexit - Δεν υπάρχει plan B

Δεν υπάρχει σχέδιο Β, αλλά ο στόχος είναι μια ισχυρότερη ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της ευρωζώνης, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Δεν υπάρχει σχέδιο Β, αλλά ο στόχος είναι μια ισχυρότερη ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της ευρωζώνης, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και την Τελωνειακή Ένωση Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης και δεν μπορώ να το σκεφτώ διαφορετικά. Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για μια ενιαία λύση για να βοηθήσουμε τη χώρα να ξεπεράσει κάποιες σημαντικές προκλήσεις και δυσκολίες και η ελπίδα μου είναι ότι τις επόμενες μέρες θα βρούμε μια συμφωνία».

«Γνωρίζω», κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, «ότι Κύπρος και Ελλάδα παραμένουν στενοί εταίροι ιδιαίτερα στο εμπόριο, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει, και εργαζόμαστε γι` αυτό, να αποφύγουμε κάθε είδος Grexit. Δεν έχουμε σχέδιο Β`, άλλο από μια Ελλάδα με αναδιαρθρωμένη και πιο ισχυρή οικονομία μέσα στη ζώνη του ευρώ», κατέληξε.