Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη φάκα γιατρός που έκρυψε 53.000 ευρώ από την εφορία

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Β. Ελλάδος για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Έλεγχο σε γιατρό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες υγείας μέσω εταιρίας, σε πόλη της Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Από τον έλεγχο των φορολογικών παραστατικών διαπιστώθηκε η έκδοση πλήθους αποδείξεων μηδενικής ή πολύ χαμηλής αξίας, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκαν μη δηλωθέντα εισοδήματα ύψους 53.702,51 ευρώ.

Για την περίπτωση αυτή ενημερώνεται η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Σε άλλη περίπτωση, η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος από κοινού με την οικεία Διεύθυνση Δασών και το τοπικό Δασαρχείο, διενήργησε έλεγχο σε ατομική επιχείρηση με δραστηριότητα την εμπορία καυσόξυλων, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον έλεγχο διενεργήθηκε ποσοτική καταμέτρηση των αποθηκευμένων ειδών ξυλείας και λήφθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία με σκοπό την διασταύρωση των εισροών και εκροών για το έτος 2017 με τα καταμετρηθέντα αποθέματα και τα δελτία μεταφοράς δασικών προϊόντων.

Από τις ελεγκτικές επαληθεύσεις διαπιστώθηκε ότι για το 2017 δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία για 1.049 χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλων, 23.970 κιλά πέλλετ ξύλου και 255 κιλά κάρβουνα, συνολικής αξίας 54.513 ευρώ.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου κοινοποιήθηκαν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων.

Τέλος από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οδοντιατρείο σε περιοχή της Αττικής, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση απόδειξης καθώς και η απασχόληση μιας υπαλλήλου εκτός ωραρίου.

Επιπλέον, ζητήθηκαν βιβλία και φορολογικά στοιχεία προκειμένου να συνεχιστεί ο φορολογικός έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.