Skip to main content

Πιάστηκαν στο λιμάνι Ηγουμενίτσας να μεταφέρουν 25 κιλά ηρωίνης (φωτο)

Οι δράστες μετέφεραν δύο ξύλινα κιβώτια κλεισμένα αεροστεγώς με φύλλα πίσσας τα οποία περιείχαν πιθανόν ηρωίνη, συσκευασμένη σε 48 νάιλον συσκευασίες.

Συνολικά 25 κιλά ηρωίνης μετέφεραν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ένας 57χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μαζί με τον 48χρονο αλλοδαπό συνοδηγό του.

Οι φερόμενοι ως διακινητές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για κατοχή μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν με χρήση κινητής μονάδας X-RAY και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Λ.Σ-ΕΛ.Α.ΚΤ., στο ανωτέρω όχημα τύπου CAMPER, σε δύο ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες κάτω από τις σανίδες του κρεβατιού που βρίσκονταν πάνω από τη θέση του οδηγού, δύο ξύλινα κιβώτια κλεισμένα αεροστεγώς με φύλλα πίσσας, τα οποία περιείχαν πιθανόν ηρωίνη, συσκευασμένη σε 48 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 25,408 κιλών.

Από την Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ ο οδηγός και ο συνοδηγός του, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.