Skip to main content

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή

Τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά για τους καταναλωτές από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΛΠΕ.

Δύο ταχυτήτων θα είναι σήμερα η λειτουργία της αγοράς, καθώς τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα που θα είναι ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, κατεβασμένα θα είναι τα ρολά στα εμπορικά καταστήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από κάλεσμα της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) καλεί σε απεργία τον εμπορικό κόσμο τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σουπερμάρκετ θα ανοίξουν όπως ήταν προγραμματισμένο.

Αντίθετα, τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά για τους καταναλωτές από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΛΠΕ.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΛΠΕ, επισημαίνει ότι τα μέλη του που είναι εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, σουπερμάρκετ και εμπορικές αλυσίδες καταστημάτων, θα είναι ανοικτά σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά την Κυριακή τα καταστήματα είναι ανοιχτά, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Μαΐου.