Skip to main content

Άσπρη... μέρα περιμένουν να δουν τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας

Ποια είναι η κατάσταση στα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Ποια είναι ανοιχτά, πού θα βρείτε τεχνητό και πού φυσικό χιόνι.

Το χιόνι περιμένουν τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει οδηγήσει τις περισσότερες από τις διοικήσεις τους να χρησιμοποιήσουν τεχνητό χιόνι, προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρότι ο καιρός δεν βοήθησε αρκετά, οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών δηλώνουν σχετικά αισιόδοξοι για την προσέλευση του κόσμου, καθώς τα ξενοδοχεία των γύρω περιοχών έχουν υψηλές πληρότητες, αλλά περιμένουν ανυπόμονα την επόμενη χιονόπτωση, προκειμένου να το στρώσει... για τα καλά, για να ανοίξουν όλες τις πίστες και να πλημμυρίσουν με κόσμο.

Βασιλίτσα

Κλειστό για χιονοδρομία λόγω... καλοκαιρίας είναι και το πασίγνωστο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, το οποίο όμως θα ανοίξει για να υποδεχτεί τους εκδρομείς των Χριστουγέννων και θα θέσει τρεις αναβατήρες σε λειτουργία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χιονοδρομικού Θωμά Καραγιάννη, τα ξενοδοχεία των γύρω περιοχών είναι γεμάτα με τη διοίκηση να περιμένει αυξημένη κίνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η χειμερινή κάρτα περιόδου κοστίζει 135 ευρώ, ενώ η καθημερινή πρόσβασει αγγίζει τα 13 ευρώ ανά άτομο.

Σέλι

Ανοιχτό θα είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, το οποίο ωστόσο δεν θα έχει καμία πίστα ανοιχτή λόγω έλλειψης χιονιού.

«Περιμέναμε χιόνι, το οποίο δεν ήρθε και έτσι, αν και τα λίγα ξενοδοχεία γύρω από το χιονοδρομικό είναι sold out, ενδεχομένως  να υπάρχουν και ακυρώσεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΧΚΣ, Κώστας Τζελέπης.

Πάντως για όσους ενδιαφέρονται για απλή χρήση του εναέριο αναβατήρα, η ημερήσια τιμή ανέρχεται στα 4 ευρώ, ενώ η ετήσια κάρτα κοστίζει 110 ευρώ.

Καϊμακτσαλάν

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη Voria.gr οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού, το Καϊμακτσαλάν βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και τρεις βδομάδες με την κίνηση να κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Αυτή τη στιγμή το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί με τεχνητό χιόνι, λόγω της καλοκαιρίας των προηγούμενων ημερών με τις δύο πίστες baby lift και την πίστα No8 να είναι προσβάσιμες στο κοινό. Ακόμη έχει δημιουργηθεί και χώρος για έλκηθρα για τα παιδιά.

Η ετήσια κάρτα πρόσβασης ανέρχεται στα 180 ευρώ, ενώ η ημερήσια κάρτα κοστίζει 18 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και 13 ευρώ τις καθημερινές.

Λαΐλιάς

Συνολικά 15 πόντους χιόνι έχει αυτή τη στιγμή το χιονοδρομικό κέντρο Λαιλιάς στις Σέρρες, σύμφωνα με το υπεύθυνο Μιχάλη Βαβαλέκα, ο οποίος τόνισε ότι στην επόμενη χιονόπτωση ευελπιστεί το χιονοδρομικό να λειτουργήσει πλήρως. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο ένας χώρος για έλκηθρα, καθώς και το σαλέ και έτσι το κέντρο είναι ανοιχτό για όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν για βόλτα.

Καθώς το χιονοδρομικό λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα, δεν υπάρχουν ετήσιες κάρτες, ενώ η ημερήσια πρόσβαση στις πίστες κοστίζει 13 ευρώ.

Ελατοχώρι

Την επόμενη χιονόπτωση περιμένει και το χιονοδρομικό στο Ελατοχώρι, καθώς αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ωστόσο παραμένει ανοιχτό για το κοινό. Πάντως, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του χιονοδρομικού, Δημήτρη Γκλάρα, η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη, καθώς τα ξενοδοχεία στις γύρω περιοχές έχουν πληρότητα σχεδόν 100%.

Η ετήσια κάρτα ανέρχεται στα 120 ευρώ ενώ η ημερήσια 8 ευρώ τώρα που δεν βρίσκεται σε κανονική λειτουργία και 13 ευρώ κανονικά.

Φαλακρό

Με έναν τετραθέσιο αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα μόνο για βόλτα θα λειτουργήσει τις γιορτές το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Δράμας, καθώς περιμένει την επόμενη χιονόπτωση.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση χιονόπτωσης οι αναβατήρες που θα λειτουργήσουν είναι:

– 2 Baby Lift στη βάση του χιονοδρομικού τα οποία εξυπηρετούν τις πίστες των αρχαρίων.
– 1 συρόμενος αναβατήρας στη βάση του χιονοδρομικού με το όνομα Νέστος, ο οποίος εξυπηρετεί δύο πίστες ιδανικές για αρχάριους.
– 1 συρόμενος αναβατήρας κάτω από το καφέ της κορυφής με το όνομα Λυκούργος, γνωστό στους χιονοδρόμους και ως Καρτάλκα.
– 1 συρόμενος αναβατήρας στη περιοχή χιονότρυπα με το όνομα Γέτας, γνωστό ως Χιονότρυπα

Πισοδέρι - Βίγλα

Δύο μικρές πίστες και τα καρεκλάκια είναι σε λειτουργία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου - Βίγλας, με φυσικό, αλλά και τεχνητό χιόνι να έχει απλωθεί στις βουνοκορφές της δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τάσο Τότη, η επισκεψιμότητα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω των κρατήσεων σε ξενοδοχεία στα γύρω χωριά.

Το καθημερινό εισιτήριο ανέρχεται στα 15 ευρώ τις γιορτές και 12 ευρώ τις υπόλοιπες μέρες, ενώ το ετήσιο εισιτήριο κοστίζει 100 ευρώ.

3-5 Πηγάδια

Ανοιχτό με τουλάχιστον μία πίστα αλλά και τον εναέριο αναβατήρα θα είναι και το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγαδιών, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο Δημήτρη Μητσάνη, γίνεται προσπάθεια να ανοίξει και ακόμη μια πίστα με τεχνητό χιόνι για την περίοδο των γιορτών.

Η τιμή του ετήσιου πάσου είναι πλέον στα 150 ευρώ, ενώ για τις καθημερινές η τιμή βρίσκεται στα 12 ευρώ.