Skip to main content

πΓΔΜ: Οκτώ οι νεκροί αστυνομικοί στις ταραχές στο Κουμάνοβο

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο στην πΓΔΜ.

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών από τις συγκρούσεις στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο στην πΓΔΜ, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, με μικρότερη ένταση.

Χθες το βράδυ οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις με αλβανόφωνη «τρομοκρατική ένοπλη ομάδα» ήταν πέντε, ενώ ακόμη 30 είχαν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου των Σκοπίων, ένας αστυνομικός, που είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραυματά του στη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δύο ακόμη αστυνομικοί βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωί.

Ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Alsat» μετέδωσε ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και πέντε μέλη της ένοπλης ομάδας.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος χθες διέκοψε την επίσκεψή του στη Ρωσία και επέστρεψε εσπευσμένα στα Σκόπια, συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα το συμβούλιο ασφαλείας της πΓΔΜ.

Στο συμβούλιο ασφαλείας, πέραν του κ. Ιβάνοφ, συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής και οι υπουργοί Εξωτερικών, 'Αμυνας και Εσωτερικών της πΓΔΜ.

Ο κ.Ιβάνοφ προσκάλεσε να παραστούν στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της ΠΓΔΜ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, καθώς και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, τον Αλί Αχμέτι, όμως για την ώρα παραμένει άγνωστο αν αυτοί θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, καθώς δεν τον αναγνωρίζουν ως πρόεδρο της χώρας.