Skip to main content

Πέτσας: Είμαστε λιγότεροι, φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι

Για την υποβάθμιση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ο κ. Πέτσας προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση οδηγεί ένα μονοπώλιο στη χρεοκοπία.

Για καθυστέρηση της πορείας των διαπραγματεύσεων, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επί των δημοσιονομικών, Στέλιος Πέτσας.

«Είμαστε λιγότεροι, φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος τόσο στην μαζική μετανάστευση όσο και στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων. Οι καταθέσεις είναι χαμηλότερες των τελευταίων 16 ετών, σημείωσε, προειδοποιώντας πως ο πλούτος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχει εξαϋλωθεί.

Για τα capital controls ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως οι ρυθμίσεις δεν πρόκειται να αρθούν με αυτή την κυβέρνηση αλλά, αντίθετα, θα αυξηθούν και θα ενταθούν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας, επέρριψε ευθύνες στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, «τραβώντας το χαλί» την τελευταία στιγμή, καθώς δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα κάνει.

Αν δεν ευοδωθεί μία ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο κ. Τσίρπας θα εξακολουθήσει να «παίζει το παιχνίδι καθυστερήσεων» έως τις 22 Μαΐου, εκτίμησε ο κ. Πέτσας, εκφράζοντας τους φόβους του για τι θα επακολουθήσει αν η Αθήνα επιλέξει να αποπληρώσει τα ομόλογα «μόνη της».

Ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με τα μέτρα που νομοθετεί πλήττει τη μεσαία τάξη ενώ ο ίδιος «βολεύεται» από την οικονομική κρίση καθώς «χωρίς αυτή ο ίδιος δεν υπάρχει». Αν ήθελε να εκφράσει το σύνολο της κεντροαριστεράς θα έσπευδε να κλείσει την αξιολόγηση, τόνισε.

Για την υποβάθμιση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ο κ. Πέτσας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι με τις κινήσεις της οδηγεί ένα μονοπώλιο στη χρεοκοπία, διατηρώντας στο ακέραιο της δαπάνες της επιχείρησης μειώνοντας τα έσοδά της.

Στο τέλος Μαρτίου του 2014, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ΔΕΗ +2,81% ήταν περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ, τρία χρόνια μετά, η αντίστοιχη αξία της δεν ξεπερνούσα τα 661 εκατομμύρια ευρώ, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.