Skip to main content

Πέτροβιτς: Έργα άνω των 22 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία

Στηρίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση και στοχεύουμε το επόμενο διάστημα να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα συντηρήσεων, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στον Έβρο, δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που είχαν πλήξει το Νομό, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

«Σήμερα, δύο χρόνια μετά, έχουν αποκατασταθεί 153 ρήγματα από τις πλημμύρες εκείνης της περιόδου, έχουμε εκτελέσει έργα που ξεπερνούν τα 22 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Βάζουμε προτεραιότητες, στηρίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση και έχουμε ως στόχο το επόμενο διάστημα να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα συντηρήσεων, προκειμένου να υποστηρίξουμε καλύτερα τις υφιστάμενες υποδομές» ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διευκρίνισε ότι «οι ποταμοί είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών. Εντούτοις, εμείς ως Περιφέρεια, κάνουμε αυτό που πρέπει και μας αναλογεί προκειμένου να προστατέψουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες και τις περιουσίες τους».

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση, κ. Πέτροβιτς δήλωσε πώς «στόχος είναι να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι κατά τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούνται, συνήθως, από τους μεγάλους ποταμούς που διασχίζουν την περιοχή μας».

Υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και της ετοιμότητας, στη λογική του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν. «Αυτό το επαναλαμβάνουμε διαρκώς, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρών καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της περιόδου 2014-2015, που θα μείνει στη ιστορία ως ένα τραγικό πλημμυρικό φαινόμενο, με σοβαρές καταστροφικές συνέπειες για τον Έβρο», είπε χαρακτηριστικά.