Skip to main content

Πετρόπουλος: Θα υπολογίζονται με ευνοϊκότερο τρόπο οι συντάξεις

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο σχετικά με την Ψυχική Υγεία

Διαβεβαιώσεις αναφορικά με το γεγονός ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων δεν θα τις μειώσει αλλά αντίθετα θα είναι ευνοϊκότερος έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, νωρίτερα, η κυβέρνηση δέχθηκε τα βέλη και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, που μεταξύ άλλων, έκανε λόγο «για ασάφειες της νέας ρύθμισης», «συντάξεις δυο ταχυτήτων» και «αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά το ύψος των νέων συντάξεων», καθώς η νέα ρύθμιση ορίζει ότι μέχρι το 2020 θα γίνεται ο υπολογισμός βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ από το 2021 θα υπολογίζεται βάσει του ύψους των μισθών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
 
«Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν είναι αρνητικός όλο αυτό διάστημα, άρα οδηγεί σε θετικό αποτέλεσμα για τις συντάξεις. Άρα, αυτός ο τύπος δεν θα επιφέρει μείωση, αλλά αντιθέτως βελτιώσεις στις συντάξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, απορρίπτοντας αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης περί «κουρέματος».